26 Şubat 2008 Salı

Otogi-Jushi Akazukin

Souta Suzukaze, rüyalarında hep annesinin ona masal anlattığını görmektedir. Masala göre; kralın her dediğini başaran kahraman zamanla büyü de dahil olmak üzere birçok şey öğrenir ve herşeyi yapabileceğini düşünerek kibirlenir ve herkesten üstün olduğunu düşünür. Kral aslında tanrıdır ve adamın bu halini görünce dünyayı ikiye ayırır. Bilimin dünyası Elde olur, büyünün dünyası ise Fandavale...
Souta'nın rüyasında, masalın sonunda bir yaratık ortaya çıkarak annesini götürmektedir. En son gördüğü rüyada, yaratığın elinden kendisini gizemli biri kurtarır ve uyanır.
Fandavale'de kötü cadı Cendrillon dirilmiştir ve Elde'nin anahtarının peşindedir. Bu anahtar sayesinde iki dünyayı da yönetebilecektir. Anahtar ise Souta'dan başkası değildir. Cendrillon (Cinderella), Elde'nin anahtarını bulmak için adamlarını çoktan yollamıştır.
Yaratıklar, Souta'yı kovalarken rüyalarında gördüğü kişi onu kurtarmaya gelmiştir. Bu kişi Akazukin (Kırmızı başlıklı kız) ve konuşan bir kurt olan Val'dir. Souta'yı, yaratıklardan kurtaran Akazukin ve Val, Souta'nın evine yerleşirler ve onu Cendrillon ve adamlarından korumaya başlarlar. Akazukin'in ardından sırayla, Shirayuki-hime (Pamuk Prenses) ve Ibara-hime (Uyayan Güzel) de, Souta'yı korumak için Elde'ye gelirler. Akazukin, Shirayuki-hime ve Ibara-hime, büyü dünyasının üç silahşörü olarak bilinmektedir.

Hiç yorum yok: