29 Şubat 2008 Cuma

Ayakashi ~ Japanese Classic Horror

Konusunu, Japonya'nın en meşhur hayalet hikayelerinden alıyor anime. İlk hikaye; 1826 yılında Nanboku Tsuruya tarafından yazılan "Toukaidou Yotsuya Kaidan" ve üç hikayenin içinde en bilinen hikayedir. Özellikle "Oiwa" karakteri, Japon kültüründeki en ünlü hayalet karakteridir. Oiwa, bir çok filmi etkilemiştir. Ring filmindeki Sadako karakteri, bunlardan sadece biridir.
Yotsuya Kaidan; Iemon Tamiya ve Oiwa Tamiya, evli bir çifttir ve çocukları dünyaya gelmiştir. Ancak kocası, Oiwa çocuğu doğurduktan sonra, ona olan tüm ilgisini kaybetmiştir. Iemon, başka bir kadından hoşlanmaya başlamıştır ancak ortada bir engel vardır, karısı.. Önce Oiwa'nın babasını öldürür, ardından Oiwa'yı zehirler. Yüzü çok kötü bir hale gelen Oiwa'ya canavar muamelesi yapılır. Kocasının plandığı şeyi farkeder ve intikam yemini ederek, intihar eder. Bedeni ölür ama ruhunun hemen terketmeye niyeti yoktur.
Tenshu Monogatari ise; Tomihime adında bir tanrıça ile Zushonosuke adında şahinini kaybetmiş bir adamın karşılaşıp aşık olmaları üzerine kurulu bir hikaye.
Bakeneko'nun hikayesi ise, Edo çağında geçiyor. Bakeneko adında gizemli bir canavar ile samuray ailesi arasındaki bir nevi kan davasına dönüşmüş olayı anlatıyor.

Hiç yorum yok: