28 Şubat 2008 Perşembe

Souryuuden

Hajime Ryuudou, Tsuzuku Ryudou, Owaru Ryudou ve Amaru Ryudou birlikte kendilerine miras kalan evde yaşamaktadırlar. 4 kardeşin kuzeni olan Matsuri Toba, Ryudou kardeşlerin yemeklerini yapar, evlerini temizler kısa onlara bakmaktadır. Ryudou kardeşlerin bir sırrı vardır. Bilmedikleri bir nedenle insan üstü güçlere sahiptirler ve özellikle en küçük kardeşleri olan Amaru garip rüyalar görmektedir. Herşeye karşın huzur içinde günlerini geçiren Ryuudou kardeşlerin peşinde "Kamukura no Gozen" olarak adlandırılan Japonya'nın en zengin, en güçlü ve en yaşlı adamı düşer. O kadar güçlüdür ki Japonya'yı aslında tek başına yönetmektedir. Ne başbakan ne de polis onun sözünden çıkmaz. "Kamukura no Gozen", Ryudou kardeşlerin sırrını da biliyor gibidir ve onların güçlerinin peşindedir. "Kamukura no Gozen" bu yüzden Ryudou kardeşlerin hayatını kabusa çevirir. Ancak Ryudou kardeşler kolay kolay pes edecek değillerdir.
Anime, Yoshiki TANAKA'nın 1987 yılında yazmaya başladığı romanından uyarlamadır. Romanın illüstrasyonunda Yoshitaka Amano ile birlikte çalışmıştır. Clamp ise manganın sadece çizimlerini yapmıştır. Anime, Japonya'da kötü karakter dizaynları yüzünden pek tutmamıştır. Bir çok fan, animede, Clamp'ın çizimlerini görmek istemiştir.
"Souryuuden" fazlaca fantastik olsa da inceden gönderme yapmadan da durmaz. Hem Amerika'yı hem de Japonya'yı sert bir dille eleştirir. Dört erkek kardeş cenneti koruyan efsanevi dragon kardeşlerdir. Şeytani güçler atağa geçince uyanmışlardır. Amerikalı grup ve liderleri Shiyu ise teknolojik ve ekonomik olarak dünyayı avuçları içine alıp yönetmeyi amaçlamaktadır. Bunun için insanları öldürüp geçmişteki yandaşlarını, öldürdükleri insanın yerine geçirmeyi planlıyorlardır. Shiyu, Gou klanının ezeli rakibi "Bulls" un geçmişteki liderinin reenkarnasyonudur.

Hiç yorum yok: