26 Şubat 2008 Salı

Deltora Quest

Bir zamanlar, Deltora’da, yedi kabile vardı: Toran kabilesi, Dread Gnome kabilesi, Mere kabilesi, Plains kabilesi, Ralad kabilesi, Jalis kabilesi ve Del kabilesi… Her kabile, sihirli güçlere sahip mücevhere sahipti ve bu taşları kim tutarsa sihirli güçler kazanıyordu. Fakat karanlığın yöneticisi, Shadow Lord, gölgeler diyarından Deltora’yı istila etmeye geldi. Deltora’nın insanları, bir araya gelerek mücadele ettiler. Sonra, Adin adında bir kahraman ortaya çıktı. Adin, bir gece, gizemli bir rüya gördü. Rüyasında; ipek kadar ince metal örtüden 7 plaka yaptığını ve bunları bir kemer haline getirdiğini gördü. Kemeri yaptıktan sonra yedi kabilenin şeflerini ziyaret ederek onlarla anlaştı ve her kabileden taşları alarak onları kemere taktı. Yedi taş bir araya geldiğinde güneş gibi parladı., Adin’in altında bir araya gelen yedi kabilenin insanları “Shadow Lord”u geri püskürttü. Böylece Adin, Deltora’nın ilk kralı oldu.
Kemer, nesilden nesile geçerek ülkeyi korudu. Uzun bir barış döneminin ardından krallar, kemeri takmanın anlamsız olduğunu düşünerek kemeri çıkardılar. Ama bu “Shadow Lord”un beklediği fırsattı. Bu fırsatı değerlendiren Shadow Lord’un adamları, kemerdeki mücevherler çaldı ve yedi ölümcül yere götürdüler. Ve sonrasında “Shadow Lord”, Deltora’yı ele geçirerek sefil bir yer haline getirdi. Ülkenin son kralı Endon da, ortadan kayboldu…
16 yıl sonra, 16. yaş gününde Lief’e zorlu bir görev verilir; yedi mücevheri bulmak. Bu zorlu görevinde ona Barda ve Jasmine eşlik edecektir.

Hiç yorum yok: