9 Mart 2008 Pazar

Superflat Monogram

Kaikai Kiki tarafından Louis Vuitton için bir reklam kampanyası olarak hazırlanan Superflat Monogram, küçük bir kız çocuğu olan Aya'nın, bir Louis Vuitton mağzası önünde cep telefonu ile ilgilenirken bir anda karşısına çıkan tuhaf Louis Vuitton pandasının önce telefonunu sonra da kendisini yutması ile birlikte girdiği büyülü dünyadaki kısa macerasını konu alır. Superflat Monogram, Takashi Murakami'nin Louis Vuitton monogramlarından ve tasarımlarından yola çıkılarak hazırlananmıştır.
Superflat Nedir?

Superflat, Japon sanatçı Takashi Murakami tarafından bulunan postmodern bir sanat akımıdır. Kaynağını yoğun olarak anime ve mangalardan alan bu akım Japon medya ve sanatındaki homojenleşme eğilimine karşılık İkinci Dünya Savaşı sonrasında oluşan boş ve anlamsız kültürel yapılanmanın bir eleştirisi olarak kabul edilmektedir. Otaku yaşam biçimi, aşırı tüketim ve buna bağlı sorunlar Superflat'in ele aldığı konulardan en belirgin olanlarıdır.

Superflat akımının anime ve manga sektöründeki en bilindik temsilcileri olarak Koji Morimoto ve genel olarak Studio 4°C sanatçıları ile Hitoshi Tomizawa gösterilebilir.

Hiç yorum yok: