10 Mart 2008 Pazartesi

Armored Trooper Votoms: Pailsen Files

Olayları Armored Trooper Votoms'un 80'lerdeki klasik serisinden önceye taşıyarak Gilgamesh Konfederasyonu ile Balarant Birliği arasındaki savaşın hala devam ettiği ve Chirico Cuvie'nin orduya yeni katıldığı günlere geri dönen bir ön seri denemesidir.
Galaksiler arası düzeyde kolonileşen insanlar, burada 2 zıt tarafta kutuplaşarak 100 yılı aşkın bir sürede yüzlerce gezegene yayılmış çok cepheli bir savaşa girmiştir. Bu savaşın son yıllarında taraflardan birisi, Gilgamesh Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve bir facia ile sonuçlanan bir çıkartma harekatı sonrasında 1400 kadar A.T.'lık bir zaiyat oluşmuştur: Hayatta kalan birkaç asker tek kurşun bile sıkamamıştır.
Olaylardan hemen sonra Konfederasyon içinde üst komuta subaylar arasında işbirlikçiler olabileceği iddiaları üzerine bir mahkeme açılır ve en üst düzey komutanlardan biri mahkum edilir. Aslında bunlar, her iki düşman tarafı da perde gerisinden yöneten gizli bir topluluğun planındaki adımlardan sadece birisidir. Bundan sonraki olaylarsa kuşaklar boyunca savaş için yetiştirilmiş sıradan askerlerden biri, çıkartmada yaralandıktan sonra cephe hattının gerisindeki kolordu gezegenlerden birisine gönderilen Chirico Cuvie üzerine odaklanıyor.
Chirico, yaralı olmasına rağmen üst üste birkaç kez suikast girişimine uğrar. Peki kim yada kimler sıradan bir askeri yoketmeyi bu kadar önemsemiştir? Herşeyi zaman gösterecektir.

Hiç yorum yok: